Skip to content

The discordant come back

September 12, 2009

whitney

Γρέτζι στη φωνή, συνέπεια ίσως του κρακ, ή της παντελούς παράδοσης σε έναν τρόπο ζωής που ούτε ονειρεύτηκε ούτε προσπάθησε να αποφύγει τα τελευταία πέντε (5) ίσως και περισσότερα χρόνια. Ο καινούριος της δίσκος «I look to you» είναι λίγο ντίσκο, λίγο R&B, πολύ μπαλάντα. Οι στίχοι σκιαγραφούν τον πρότερο βίο της και προφανώς θα δώσουν κουράγιο σε εκατομμύρια αμερικανών που ταυτίζονται με την ανισορροπία και πολύ περισσότερο λατρεύουν καταστροφές. Αν ήταν μοιραία αυτή η καταστροφή, όλα θα ήταν καλύτερα. Εζησε και ξανατραγουδά με φωνή αποδυναμωμένη και ανοικονόμητη γεγονός που δεν δείχνει να την απασχολεί καθόλου. Σε τηλεοπτική συναυλία της εκπομπής «Good morning America» στην αρχή του μήνα δείχνει ευτυχισμένη, χορεύει εκστατικά, ευχαριστεί τη μαμά της, καλεί την κόρη της για να τραγουδήσει στη γέφυρα του «Your love is my love» και πάνω στη φωνή της ραπάρει απευθυνόμενη στο κοινό: «See I got my baby, me and Bobby’s baby».

«Η αγάπη είναι εκεί που τη βρίσκεις». Τόσο απλά. Ολοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο μένει με τον Μπόμπι Μπράουν σε έναν γάμο που έμοιαζε καταστροφή. Την έκανε λίγο αλήτισσα όσον αφορά την καλλιτεχνική της εικόνα, λίγο πιο του δρόμου. Μόνο που ο δρόμος μπήκε σπίτι τους. Και το γνώριζαν όλοι. Ακυρώσεις συναυλιών, εξώφυλλα σκανδαλοθηρικών που διαφημίζουν τη Γουίτνι εθισμένη, κοκαλιάρα, στα όρια του θανάτου. Σε συνέντευξή της στη Ντιάν Σόγιερ το 2οο2 δηλώνει πως βγάζει πολλά χρήματα για να κάνει κρακ το οποίο είναι φτηνό ναρκωτικό. «Crack is wack», δήλωση που φαντάζει μάλλον ως ανέκδοτο. Ασθμαίνει, η φωνή της δεν ακούγεται εξαιτίας μιας λαρυγγίτιδας που την ταλαιπωρούσε, όπως είπαν οι δικοί της άνθρωποι. «Είσαι τρομακτικά αδύνατη», της είπε η δημοσιογράφος για να απαντήσει: «είμαι αδύνατο κορίτσι». «Ολα αφορούν τα φράγκα, πόσο γρήγορα αλλάζεις». «Μήπως δεν είσαι δυνατή (strong);», τη ρωτάει η αδίστακτη Ντιάν Σόγιερ. «Οχι, είμαι πολύ δυνατή», απαντά αυτόματα η Γουίντι. Στην Οπρα θα αποκαλύψει πως έκανε κόκα, έπινε πολύ, έπινε μαριχουάνα και έπαιρνε χάπια. «Εγώ φταίω, εγώ αποφασίζω, κανείς δεν με αναγκάζει να κάνω κάτι. Είμαι ο καλύτερος φίλος μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου». Και μετά σιωπή, βουτιά στα σκατά. Στα τριάντα (30) της είχε δηλώσει πως αισθάνεται γριά, σαν να είχε ζήσει τρεις (3) ζωές σε μια.

Μερικά χρόνια μετά, η αδερφή του Μπόμπι Μπράουν δίνει στον Τύπο φωτογραφίες από το σπίτι της Γουίτνι: βρωμιά, πίπες κρακ, μπύρες. Εγκατάλειψη. Από τη στιγμή που ξεκίνησε, όλα τα μάτια του κόσμου ήταν πάνω της. Ξαδέρφη της Ντιόν Γουόργουικ και βαφτιστήρα της Αρίθα Φράνκλιν και κόρη της Σί Σι Χιούστον, τραγουδίστρια γκόσπελ. Η τελευταία είναι που έδωσε τη λύση στην καταστροφή.  Μπούκαρε στο σπίτι της συνοδεία αστυνομικών οι οποίοι με δικαστική εντολή θα την οδηγούσαν σε κέντρο αποτοξίνωσης ενώ ο σύζυγος Μπόμπι Μπράουν δεν τόλμησε ούτε να κουνηθεί. Ακολούθησε το διαζύγιο, η αποτοξίνωση, η επιστροφή που όμοια της δεν έχει δει το σταρ σύστεμ. Η Μπρίτνεϊ είναι ανέκδοτο, ο Τζάκσον δεν τα κατάφερε ποτέ, οι περισσότεροι πέθαναν χωρίς να επανακάμψουν. Η ντίβα γλυκανάλατων τραγουδιών τα οποία γέμισαν τα πάρτι των 90’s, με αδιανόητη έκταση φωνής που έχει πλέον απολέσει, μια καλλονή χωρίς αμφιβολία στέκεται όρθια και τραγουδά. Και ο κόσμος ψοφάει για τέτοιες επιστροφές.

No comments yet

Leave a comment